Розділ 86. Обряд Святого Хрещення (3)
 

— Звичайно, з Божою Матір'ю над нами, ніхто не може уникнути Божого суду. Ті, хто виступає проти Бога, будуть покарані. — Еліот VIII також був ревним вірянином Церкви Світла. Він не тільки мав стосунки з Церквою Світла, він стояв перед главою Церкви Світла. Він одразу ж показав свою позицію Папі Ходапові.
У цей час увійшов елегантний молодий священник і прошепотів кілька слів Папі Ходапу, перш ніж передати йому в руки аркуш паперу. Папа негайно повернувся обличчям до Еліота VIII. — О, який збіг обставин, я щойно отримав новини, які дуже стосуються теми, яку ми обговорювали. Гадаю, що Ваша Високоповажність також буде дуже зацікавлена.
Еліот VIII виявив легке здивування. — Чи маю я право знати про це?
Ходап кивнув. — Звичайно. Продовжуючи дорогоцінну тему, ось подробиці Дворянського Зібрання. Ініціатором цього зібрання є хтось із певного сильного шляхетного клану з Критської імперії. Багато хто з членів є вашими чиновниками. Я щойно дізнався, що ця група виношує жахливий план. Їхньою мішенню є ви, ваша ясновельможність.
Ходап поклав папір на стіл. — Вони приставили до вас убивцю і, швидше за все, почнуть діяти до завтрашньої ночі.
Еліот VIII взяв папір з обличчям, сповненим скептицизму. Як тільки він побачив текст, вираз його обличчя різко змінився. Ім'я на папірці належало його багаторічній коханій. Цього разу він привів її з собою до Церкви Світла. — Що? Вони? Як вони наважилися на таке?
Коханка, з якою він мав багаторічні стосунки і якій глибоко довіряв, насправді була вбивцею, підісланим кимось іншим, ключовим елементом у плані його вбивства. Це розлютило Еліота VIII. За його приватним життям як імператора, а особливо за тим, що відбувалося в його спальні, ймовірно, пильно стежили ці люди.
Думаючи про злі сили, що стежили за ним з тіні, Еліот був збентежений і надзвичайно наляканий. Вони, напевно, почали планувати ці справи багато років тому.
Ходап холодно засміявся. — Звісно, вони наважилися. Вони хочуть здійснити свій план у Святому місті Сарл і вбити вас, великого Еліота VIII, а потім звинуватити у смерті Церкву Світла. Спричинивши хаос у всій Критській імперії, вони узурпують ваш трон, який у майбутньому має належати вашому синові.
Еліот VIII подивився на папу Ходапа. — Ваше Високопреосвященство, ви, безумовно, не дозволите цьому статися, чи не так?
Ходап одразу ж кивнув. — Звичайно, такого роду брудні плани не потерпить жоден Божий чоловік, особливо коли метою є лагідний, героїчний імператор, якого так любить його народ. Для вашої безпеки я виставляю охорону з армії Лицарів Світла. Прошу вас співпрацювати з нами. Цього разу ми не тільки зловимо всіх цих щурів, але й того, хто за ними стоїть.
Ходап знову озирнувся на Еліота VIII. — Звичайно, навіть герої піддаються спокусі краси. Як ви впораєтеся з цим питанням, залежить від вашої ясновельможності.
Еліот VIII взагалі був досить м'якою натурою, але коли його життю загрожувала небезпека, його серце зачерствіло, а вираз обличчя став відстороненим. — Гаразд, як сказав Ваше Високопреосвященство, ми мусимо виловити всіх пацюків, разом з цим таємним збіговиськом дворян, за один раз.
Еліот VIII ніколи не думав, що ця група насправді поцілить у його життя, щоб узурпувати контроль над Критською імперією. Його життя було на кону. Спочатку Еліот VIII сприймав Дворянське Зібрання лише як загрозу, але тепер вони стали ворогами, які будуть полювати один на одного до самої смерті. Вони зазіхали не лише на його життя, але й на трон. Цього він точно не міг їм дати.
Ходап і Еліот VIII продовжили розмову на інші теми. Хоча вони більше не згадували тему Дворянського Зібрання, вони вже досягли консенсусу: Еліот VIII потребував підтримки Церкви Світла, а Ходап сподівався поглибити свої стосунки з Еліотом VIII.
Ця зустріч завершилася протягом однієї короткої години. Після цього Папа Ходап зустрівся ще з кількома великими князями й королем, а також з послом від династії Тутен, нарешті завершивши всі свої справи на цей день. Дворянське Зібрання можуть бути серйозною подією, що ставить під загрозу життя і становище імператора для Критської імперії, але для Ходапа це не було чимось, що вимагало багато уваги. Зараз для Церкви Світла ритуал Святого Хрещення на Новий рік був надзвичайно важливим.
Крім цього, для його великої Церкви Світла не було нічого, що варто було б зробити. Незабаром 10 рік за новим стилем календаря мав перетворитися на 11-й, а це означало, що Ходап був Папою вже вісім років.
За останні десять років Ходап, вже немолодий, постарів не по роках. Його очі стали каламутними. Він уже не міг цілими днями сидіти на коні, як раніше, з колишньою енергією.
З його становища такі речі, як гроші та влада, вже не мали для нього жодного значення. Чим ближче він був до смерті, тим сильнішою ставала його віра в Бога, бо він був упевнений, що після смерті підніметься до Царства Божого і стане Його Учнем.
Цього разу ритуал став для Ходапа можливістю. Смерть була неминучою, і тому не було чого боятися. Але можливість прожити трохи довше як святий і поширювати Боже послання було одним з найпотаємніших бажань Ходапа. Ходап незліченну кількість разів мріяв про Небеса. Він дуже заздрив Святій, яка стала божеством і перебувала під постійним наглядом Бога.
Це поєднання заздрощів і ревнощів вибухнуло, коли Свята знову була покликана Богом і отримала маску Фаросса. Він жадав Божої уваги, він теж хотів отримувати божественні одкровення і заклинання. Якщо він міг зустрітися з Богом, Ходап був готовий заплатити будь-яку ціну.
Закінчивши свої обов'язки Папи, Ходап одразу ж переодягнувся у звичайну сіру мантію і попрямував до головної зали Храму Світла. Ритуал і співи вже розпочалися.
У храмі було багато священнослужителів, які стояли на колінах. На сходах внизу стояли ряди священників у білих ризах. Ще далі шокували гори вірян. Але єдиними, хто міг молитися на самому початку, були Свята та її служниці-діви.
Ці служниці були вибрані з юного віку, обрані серед дочок вірян, щоб іти поруч з Богом і присвятити своє життя Богові.
Після приїзду Преподобної всі служниці були переведені під керівництво Святої. Вона також відповідала за ритуал і церемонії в Храмі Світла, оскільки була кровною родичкою Бога.
Ходап підійшов до статуї Бога, схрестивши руки в молитві, і став на коліна перед фігурою.

Далі

Розділ 87 - Обряд Святого Хрещення (4)

Розділ 87. Обряд Святого Хрещення (4)   Чим ближче до ритуалу Святого Хрещення, тим більше людей прибувало до міста Святого Сарла. З такою кількістю людей логістика підтримки правопорядку, а також розподіл житлових приміщень стали більш масовими й вузькими місцями. Ще тиждень тому в місто не пускали нікого, хто не мав спеціального статусу або дозволу. Велика кількість вірян зупинилася за містом, не бажаючи повертатися назад. Вони почали молитися в напрямку Святого міста Сарл. По дорозі було розбито багато наметів. Всі ці люди, які зібралися за містом, намагалися наблизитися до Бога, сподіваючись відчути Його славу. Архітектор Фарагрант добре попрацював над плануванням і дизайном міста. Він врахував різні проблеми. Його місто могло вмістити таку кількість відвідувачів і не зруйнуватися! У місті скрізь були люди. Барди співали легенди про богів, мандрівні музиканти грали веселі мелодії. У всіх крамницях величезного Святого міста Сарл також розпочалися безплатні заходи та програми. Це було свято, яке запам'ятається на століття. На площі, під статуєю, у вуличних провулках, скрізь збиралися веселі натовпи, щоб випити й повеселитися. Церква тимчасово зняла заборону на вживання алкоголю, щоб кожен міг відчути Божу благодать і повноцінно відсвяткувати свято. Поки струни продовжували бриніти й прекрасні мелодії наповнювали повітря, стародавні легенди читалися знову і знову. Радісні вигуки в місті було чути за багато миль звідси. В останній день перед Новим роком Папа скасував усі свої обов'язки. В урочистій церемонії він увійшов до храму, де разом з дванадцятьма іншими Святими мав провести ритуал. Свята головувала на церемонії, вітаючи прихід Бога. По землі розсипалися квіти, а на задньому плані дзвонили дзвони. У храмі все духовенство виструнчилося, коли прибув Папа і дванадцять обраних святих. На задньому плані стояло багато правителів з натовпами знаті. Незалежно від того, що ці люди думали у своєму серці, всі вони публічно представляли себе вірянами Церкви Світла. Всі вони проходили сходами й кліросами [1] Храму, повз ангелів, вирізьблених на білокам'яних колонах. Храм мав десятки метрів заввишки. На його високому куполі була зображена картина Царства Божого. Тих, хто увійде до нього, охоплює почуття побожності.     [1] - у православній та католицьких церквах східного обряду підвищення для співаків, читців праворуч і ліворуч від іконостаса на рівні солеї або в храмовій частині церкви. https://uk.wikipedia.org/wiki/Крилас Коли вони увійшли до величезного храму, їм здалося, що вони карлики, які входять до царства велетнів. Раптом вони відчули себе дивно маленькими. Коли вони увійшли до головної зали й наблизилися до високої й урочистої статуї Бога, вони не могли втриматися від здивування. Коли всі зайняли свої місця, Папа підійшов і побачив Святу, яка стояла під статуєю в масці. Більшість присутніх вперше побачили Святу після того, як вона отримала Боже одкровення. Їхню увагу привернула маска, яка була легендарним божественним артефактом, відомим як Маска Фаросса. Багато людей на місці події не могли втриматися від побожного шепоту. Маска світилася і, здавалося, покривала Святу м'яким ореолом світла. Коли Свята озирнулася, багато священнослужителів відчули, як у них обм'якли коліна, і не втрималися, щоб не впасти на землю. Відтоді, як Келлі отримала маску від Лю Жію, її обожествлені клітини синхронізувалися з клітинами Лю Жію. Її клітини стали вдосконаленими завдяки цій масці, що дозволило їй отримати повний контроль над маскою. Сила, якою вона володіла зараз, безумовно, була далеко за межами того, що вона могла досягти, коли отримала Маску Фаросса три місяці тому. Коли Свята побачила Руні, вона несподівано озирнулася, попри те, що промайнула повз нього. Її погляд впав на Руні, коли вона прошепотіла. Руні одразу ж опустив голову. Легендарна Свята була справжньою родичкою Бога. Більше того, вона носила божественний артефакт, дарований Богом. А він був звичайною людиною, якій просто пощастило отримати невеличкий спадок від Морського Бога. Він знав, що навіть якби таких, як він, була б сотня, він абсолютно не міг би стати їй парою. Більше того, це все ще була твердиня Церкви Світла. Якби він насмілився зробити якийсь кумедний рух або виявити неповагу до Святої, Церква Світла без найменших вагань знищила б його негайно, навіть якби він був королем. Відчуваючи на собі погляд Святої, серце Руні панічно закалатало, бо він боявся, що Свята могла щось побачити. Келлі теж була збентежена, адже вона не могла читати його думки. Але зараз найважливішим був Ритуал Хрещення. У ритуалі не повинно бути жодних помилок. У Келлі виникли деякі сумніви, але вона одразу ж відвела погляд. Коли Свята зайняла своє місце спереду біля Папи, дванадцять обраних Святих пішли за ними, зупинившись біля підніжжя статуї. За ними йшло багато священнослужителів і представників знаті, які йшли далеко позаду. Вони впали на землю, а потім схрестили руки в молитві. Закривши очі, вони почали молитися до Бога. Навіть якщо деякі з них не були насправді побожними, в цей момент ніхто не наважувався думати про святотатство у своїй голові. Усередині святині заграли хор і ансамблі духовенства з обох боків храму, а навколо них почали падати квіти. Мелодії, що линули зі струн різних інструментів, спліталися воєдино, як на відкритті грандіозного симфонічного концерту. Урочиста, заспокійлива музика піднесла всі їхні думки до небес. Непорочні діви співали гімни разом з церковним оркестром, прославляючи Бога. Священні мелодії таїли в собі ніжну красу. Здавалося, що ці мелодії можуть піднести прямо в небесне царство. Чистий, простий голос дівчат немов омивав серця слухачів і очищав їхні душі. Всі схиляли голови. Вирази облич святої, Папи й дванадцяти святих, що стояли в першому ряду, були урочистими й щирими. Як і вимагала Келлі, всі дванадцять обраних кандидатів повинні були бути побожними вірянами. Інакше вони могли бути відкинуті при спробі успадкувати божественні заклинання. Ті, чия воля не збігалася з Божою, негайно руйнувалися і поглиналися божественними заклинаннями. Лише ті, хто міг повністю прийняти волю Бога, як істинні віряни, могли стати святими. Половина кандидатів були кардиналами. Після реформування церкви ті, кого називали кардиналами, одягалися в червоні шати й мали величезну владу. Більшість з них відповідали за всі обов'язки в межах певної області Церкви. Крім того, були також присутні лідер Лицарів Світла, головний суддя Суддів Світла і чотири архієпископи. Вони відповідали за допомогу Папі в управлінні справами всієї Церкви. Ці дванадцять осіб входили до Колегії кардиналів. Їхніми голосами також обирали Папу. Таким чином, вони представляли найвищий ешелон всієї Церкви Світла. Музика лунала нескінченно. Коли настала ніч, храм одразу ж засвітився. Вогні тягнулися далеко вдалину. Оркестр і хори також змінили кілька змін, присвячуючи Богові найрізноманітнішу музику. В цей час натовп, що зібрався біля храму, був у кілька разів більшим, ніж у будь-який з попередніх днів. Люди з усіх куточків міста з'їжджалися до Храму Світла, щоб помолитися. Минув час, і коли опівночі вдарив дзвін, офіційно розпочався перший день Нового року одинадцятого року за календарем Сан. Дзвін пролунав, коли з-за обрію з'явився проблиск світла. Темні хмари над головою розсіялися, і світло осяяло землю, наче Святе Світло огорнуло всіх присутніх. Тепле світло розвіяло нічну прохолоду. Коли перший промінь почав мерехтіти, деякі люди помітили його миттєво. Вони одразу ж підняли очі на небо і побачили червоне сонце, яке розганяло місячну темряву, поступово освітлюючи весь світ.

Читати


Відгуки

Наразі відгуки до цього розділу відсутні!

Зареєструйтеся або увійдіть, аби лишити Ваш коментар!