Розділ 87. Обряд Святого Хрещення (4)
 

Чим ближче до ритуалу Святого Хрещення, тим більше людей прибувало до міста Святого Сарла. З такою кількістю людей логістика підтримки правопорядку, а також розподіл житлових приміщень стали більш масовими й вузькими місцями. Ще тиждень тому в місто не пускали нікого, хто не мав спеціального статусу або дозволу.
Велика кількість вірян зупинилася за містом, не бажаючи повертатися назад. Вони почали молитися в напрямку Святого міста Сарл. По дорозі було розбито багато наметів. Всі ці люди, які зібралися за містом, намагалися наблизитися до Бога, сподіваючись відчути Його славу.
Архітектор Фарагрант добре попрацював над плануванням і дизайном міста. Він врахував різні проблеми. Його місто могло вмістити таку кількість відвідувачів і не зруйнуватися!
У місті скрізь були люди. Барди співали легенди про богів, мандрівні музиканти грали веселі мелодії. У всіх крамницях величезного Святого міста Сарл також розпочалися безплатні заходи та програми. Це було свято, яке запам'ятається на століття. На площі, під статуєю, у вуличних провулках, скрізь збиралися веселі натовпи, щоб випити й повеселитися.
Церква тимчасово зняла заборону на вживання алкоголю, щоб кожен міг відчути Божу благодать і повноцінно відсвяткувати свято. Поки струни продовжували бриніти й прекрасні мелодії наповнювали повітря, стародавні легенди читалися знову і знову. Радісні вигуки в місті було чути за багато миль звідси.
В останній день перед Новим роком Папа скасував усі свої обов'язки. В урочистій церемонії він увійшов до храму, де разом з дванадцятьма іншими Святими мав провести ритуал. Свята головувала на церемонії, вітаючи прихід Бога.
По землі розсипалися квіти, а на задньому плані дзвонили дзвони. У храмі все духовенство виструнчилося, коли прибув Папа і дванадцять обраних святих. На задньому плані стояло багато правителів з натовпами знаті. Незалежно від того, що ці люди думали у своєму серці, всі вони публічно представляли себе вірянами Церкви Світла.
Всі вони проходили сходами й кліросами [1] Храму, повз ангелів, вирізьблених на білокам'яних колонах. Храм мав десятки метрів заввишки. На його високому куполі була зображена картина Царства Божого. Тих, хто увійде до нього, охоплює почуття побожності.
    [1] - у православній та католицьких церквах східного обряду підвищення для співаків, читців праворуч і ліворуч від іконостаса на рівні солеї або в храмовій частині церкви. https://uk.wikipedia.org/wiki/Крилас
Коли вони увійшли до величезного храму, їм здалося, що вони карлики, які входять до царства велетнів. Раптом вони відчули себе дивно маленькими. Коли вони увійшли до головної зали й наблизилися до високої й урочистої статуї Бога, вони не могли втриматися від здивування.
Коли всі зайняли свої місця, Папа підійшов і побачив Святу, яка стояла під статуєю в масці. Більшість присутніх вперше побачили Святу після того, як вона отримала Боже одкровення. Їхню увагу привернула маска, яка була легендарним божественним артефактом, відомим як Маска Фаросса. Багато людей на місці події не могли втриматися від побожного шепоту.
Маска світилася і, здавалося, покривала Святу м'яким ореолом світла. Коли Свята озирнулася, багато священнослужителів відчули, як у них обм'якли коліна, і не втрималися, щоб не впасти на землю.
Відтоді, як Келлі отримала маску від Лю Жію, її обожествлені клітини синхронізувалися з клітинами Лю Жію. Її клітини стали вдосконаленими завдяки цій масці, що дозволило їй отримати повний контроль над маскою. Сила, якою вона володіла зараз, безумовно, була далеко за межами того, що вона могла досягти, коли отримала Маску Фаросса три місяці тому.
Коли Свята побачила Руні, вона несподівано озирнулася, попри те, що промайнула повз нього. Її погляд впав на Руні, коли вона прошепотіла. Руні одразу ж опустив голову. Легендарна Свята була справжньою родичкою Бога. Більше того, вона носила божественний артефакт, дарований Богом.
А він був звичайною людиною, якій просто пощастило отримати невеличкий спадок від Морського Бога. Він знав, що навіть якби таких, як він, була б сотня, він абсолютно не міг би стати їй парою.
Більше того, це все ще була твердиня Церкви Світла. Якби він насмілився зробити якийсь кумедний рух або виявити неповагу до Святої, Церква Світла без найменших вагань знищила б його негайно, навіть якби він був королем.
Відчуваючи на собі погляд Святої, серце Руні панічно закалатало, бо він боявся, що Свята могла щось побачити. Келлі теж була збентежена, адже вона не могла читати його думки. Але зараз найважливішим був Ритуал Хрещення. У ритуалі не повинно бути жодних помилок. У Келлі виникли деякі сумніви, але вона одразу ж відвела погляд.
Коли Свята зайняла своє місце спереду біля Папи, дванадцять обраних Святих пішли за ними, зупинившись біля підніжжя статуї. За ними йшло багато священнослужителів і представників знаті, які йшли далеко позаду.
Вони впали на землю, а потім схрестили руки в молитві. Закривши очі, вони почали молитися до Бога. Навіть якщо деякі з них не були насправді побожними, в цей момент ніхто не наважувався думати про святотатство у своїй голові.
Усередині святині заграли хор і ансамблі духовенства з обох боків храму, а навколо них почали падати квіти. Мелодії, що линули зі струн різних інструментів, спліталися воєдино, як на відкритті грандіозного симфонічного концерту. Урочиста, заспокійлива музика піднесла всі їхні думки до небес.
Непорочні діви співали гімни разом з церковним оркестром, прославляючи Бога. Священні мелодії таїли в собі ніжну красу. Здавалося, що ці мелодії можуть піднести прямо в небесне царство. Чистий, простий голос дівчат немов омивав серця слухачів і очищав їхні душі.
Всі схиляли голови. Вирази облич святої, Папи й дванадцяти святих, що стояли в першому ряду, були урочистими й щирими.
Як і вимагала Келлі, всі дванадцять обраних кандидатів повинні були бути побожними вірянами. Інакше вони могли бути відкинуті при спробі успадкувати божественні заклинання. Ті, чия воля не збігалася з Божою, негайно руйнувалися і поглиналися божественними заклинаннями. Лише ті, хто міг повністю прийняти волю Бога, як істинні віряни, могли стати святими.
Половина кандидатів були кардиналами. Після реформування церкви ті, кого називали кардиналами, одягалися в червоні шати й мали величезну владу. Більшість з них відповідали за всі обов'язки в межах певної області Церкви.
Крім того, були також присутні лідер Лицарів Світла, головний суддя Суддів Світла і чотири архієпископи. Вони відповідали за допомогу Папі в управлінні справами всієї Церкви. Ці дванадцять осіб входили до Колегії кардиналів. Їхніми голосами також обирали Папу. Таким чином, вони представляли найвищий ешелон всієї Церкви Світла.
Музика лунала нескінченно. Коли настала ніч, храм одразу ж засвітився. Вогні тягнулися далеко вдалину. Оркестр і хори також змінили кілька змін, присвячуючи Богові найрізноманітнішу музику.
В цей час натовп, що зібрався біля храму, був у кілька разів більшим, ніж у будь-який з попередніх днів. Люди з усіх куточків міста з'їжджалися до Храму Світла, щоб помолитися.
Минув час, і коли опівночі вдарив дзвін, офіційно розпочався перший день Нового року одинадцятого року за календарем Сан. Дзвін пролунав, коли з-за обрію з'явився проблиск світла. Темні хмари над головою розсіялися, і світло осяяло землю, наче Святе Світло огорнуло всіх присутніх.
Тепле світло розвіяло нічну прохолоду. Коли перший промінь почав мерехтіти, деякі люди помітили його миттєво. Вони одразу ж підняли очі на небо і побачили червоне сонце, яке розганяло місячну темряву, поступово освітлюючи весь світ.

Далі

Розділ 88 - Обряд Святого Хрещення (5)

Розділ 88. Обряд Святого Хрещення (5)   — Як це можливо? — Зараз повинна бути ніч, як же могло зійти сонце? Світло поступово поширювалося, і весь світ був освітлений. Всі люди стояли в шоці й з невірою дивилися на сонце посеред неба. Тепле сонячне проміння заспокоювало, без жодного відчуття штучної фальші. Воно було справжнім. Всі люди миттєво відреагували, дивлячись у бік головної зали Храму Світла, і побачили, що промінь світла сяє прямо над Храмом. Хтось вигукнув, — Це Святе Світло! Це означає, що Бог зійшов! Всі присутні були шоковані. Звичайно, це повинен бути Бог, адже тільки Бог міг здійснити такий подвиг і вільно втрутитися в роботу світу. Тільки зішестя Бога могло розігнати ніч і принести світло у світ. — Чи справді Ти зійшов? — Боже, будь ласка, даруй мені своє благословення. — Нехай Твоє Царство на землі процвітає, як на небі. — Хвала Богородиці Марії, заношу тобі свої найщиріші молитви. Всі віряни, які були присутні на місці події, були не в собі, плакали, міцно притискаючи до грудей знак сонця, і кидалися на землю у своїх найвідданіших молитовних позах, простягнувшись перед сонячним промінням. У цю мить всі вони відчули Боже тепло. Хіба сонце в небі не було найбільшим доказом Божого чуда?! Всі вони дивилися прямо на світло Сонця, невимовні емоції переповнювали їхні груди, а по щоках текли нескінченні сльози. Ніхто не міг залишатися спокійним, не ставши свідком такої сцени. В інших місцях, по всіх людських королівствах, королівствах орків і Сільве з Королівства Ельфів на континенті Яла, всі були свідками того ж самого явища. Навіть русалки континенту Вихору висунули голови, щоб поглянути на сонце, що сяяло в небі. Храм Світла повністю потопав в ореолі білого світла, немов промені проходили прямо крізь дах і потрапляли в зали, освітлюючи спочатку тьмяно освітлений Храм, як вдень. Натовп, який до того заплющив очі, тепер відчув зміну і повільно розплющував їх, один за одним. Оркестри та хори, що грали, також повністю зупинилися. Всі витріщилися на статуї божеств. За винятком статуї Богині Світла, Діви Марії, яка стояла на самому початку, всі ангели почали світитися сліпучим молочно-білим світлом, освітлюючи весь простір. Було видно навіть пил у повітрі, який плавав у мерехтливому світлі. Весь храм наповнився мрійливою атмосферою, в повітрі пливли легкі пахощі, супроводжувані невиразною мелодією. Цю музику чули не вуха, а радше безпосередньо серця людей. Вони ніколи не чули нічого подібного, і здавалося, що їхні душі гойдаються в такт музиці. Під час усього цього дійства ніхто не видав жодного звуку. Всі люди застигли, немов статуї, не роблячи жодного руху, втупившись у статуї божеств, наче стояли перед присутністю Богів. Статуя архангела Фаросса почала пульсувати, оскільки вона сяяла позаду статуї Богині Світла. Коли Папа Ходап став свідком цієї сцени, все його тіло почало тремтіти, і він був доведений до сліз від надмірного хвилювання. Він відчув параліч від грудей до горла, його м'язи заклякли, а все тіло заболіло. Хоч він і був схвильований, але не міг вимовити жодного слова, а сльози безперервно лилися з його очей. Позаду нього інші дванадцять кандидатів у святі переживали ті ж самі відчуття. Деякі випростали спини, дивлячись на Бога почервонілими очима. Дехто скрутився в жалюгідний клубочок. Інші міцно стискали свої знаки, цілуючи землю. Сяйво від статуї пульсувало, аж поки не стало майже сліпучим. Нарешті, здавалося, зі статуї вийшла величезна біла світлова фігура, десятки метрів заввишки. Вона дивилася вниз на вірян, що стояли на колінах. Всі присутні відчували себе спокійно, оскільки первісні почуття хвилювання, радості та шоку повністю розсіялися. Залишилися тільки мир і спокій, а також спокійне відчуття щастя, ніби вони були немовлятами в обіймах матері. Біла фігура світла була повністю засліпливою. Ніхто не міг побачити справжнього вигляду Бога, вони могли лише відчути відчуття тихого спокою, позбавленого радості й смутку. Бог обережно простягнув руку вперед. Однієї Його долоні було достатньо, щоб затулити всім очі. Потім донизу полетіло тринадцять чистих білих пір'їн, які в туманному святому світлі влилися в тіла Папи й дванадцяти Святих. Вони одразу ж відчули, що їхня свідомість перенеслася в інший вимір, ніби їх покликали до Божого світу, що викликало глибокі почуття, які найбільше нагадують поєднання побожності та відданості. Божественне насіння сплелося з їхнім розумом, замінивши їхню первісну свідомість. В їхньому мозку, прямо між бровами, проріс новий унікальний орган. Це був їхній унікальний орган божественності, який випускав божественні заклинання і впливав на все їхнє тіло. Потім вони одразу ж отримували інструкції щодо використання цих божественних заклинань. Через ритуали та медитацію вони отримували божественну силу, щоб плекати своє божественне насіння, щоб потім отримати ще потужніші заклинання. Поки що в ньому було лише дві основні техніки. Першою було зцілення, яке було варіацією модифікації тіла і посилювало тілесні регуляції. Другою був Судний Промінь, ослаблена версія Дезінтеграції. Мало того, якщо вони посилювали свої божественні заклинання, на більш пізніх стадіях вони могли спробувати розщепити своє божественне насіння, щоб інші віддані віряни могли пройти ще один раунд хрещення, що дозволяло їм потім передавати здатність новим поколінням. Таким чином, користувачі божественних заклинань продовжували б множитися! Завдяки цьому збільшенню користувачів, Церква Світла також ставала більш потужною. У першому поколінні Святих наймолодшим був капітан Лицарів Світла, якому було близько сорока років. Найстаршим був Папа Ходап, якому було за сімдесят, і він наближався до кінця свого життя. Коли вони поглинули божественне насіння, їхні тіла зазнали величезних змін. Вони швидко помолодшали, зникли всі зморшки й мозолі, а їхнє біле волосся стало чорним як у ворона. Папа Ходап перетворився на чоловіка, якому було близько сорока років, а капітан Лицарів Світла став юнаком лише двадцяти років. Ця дивовижна сила повернула молодість старим, приголомшивши духовенство і вельмож, які були присутні на місці події, і викликавши хвилю заздрості, яка тепер кипіла в їхній крові. Чому? Чому це не я на тій сцені? Промовивши божественні заклинання, Бог одразу ж прибрав свою долоню і промені світла. Бог послав останній погляд на святу Келлі, а потім промовив кілька слів, які могли почути лише вони двоє. Інші люди бачили лише те, що погляд Бога був спрямований на Святу Келлі. Крім того, з'явився промінь сліпучого світла, який повністю затьмарив їхнє бачення. — Я виконав твоє бажання. Після цих слів світлова фігура зникла, як натовп світлячків, що розлітаються. Храм поступово повертався до свого попереднього стану, оскільки повернулося світло смолоскипів, а інтер'єр храму повернув собі подобу нормального. За межами храму сонце зникло, ніби слідом за відходом Бога. На нічному небі одна за одною з'явилися темрява, місяць і зорі, ніби нічого й не сталося. Але те, що сталося сьогодні, назавжди закарбується в серцях усього людства. З давніх-давен Бог благословляв людство, вводячи його в цивілізацію. Сьогодні Бог знову зійшов на світ.

Читати


Відгуки

Наразі відгуки до цього розділу відсутні!

Зареєструйтеся або увійдіть, аби лишити Ваш коментар!