Розділ 79. Маска Фаросса
 

Вплив церкви на культуру був на піку. За останні десять років церква розробила багато нових планів і побудувала багато будівель у красивому і багатому Святому Сарлі на фундаментах старого міста Русь. Тепер місто Святий Сарл було одним з найбагатших міст у людському світі. Церкви були скрізь у місті, і кожен житель був щирим вірянином.
Вулиці міста були заповнені священнослужителями в чорно-білих шатах. На спині кожного з них був знак сонця, а на грудях — аксесуар з таким же знаком. Статуї Діви Марії та її архангелів і ангелів заповнювали вулиці. Під цими статуями завжди збиралися віряни, які молилися разом.
Коли місто тільки будувалося, одному з найвідоміших архітекторів, Фарагранту, було доручено розпланувати місто. Фарагрант подбав про те, щоб планування міста було максимально ефективним і естетично привабливим. Місто мало широкі вулиці, багато парків і невеликих церков, а також повноцінну дренажну систему. На всіх будівлях були дуже знакові статуї. Крім того, за Годинниковою вежею Святого Сарла та площею Святої Марії знаходилася найвизначніша будівля міста — Храм Світла.
Храм Світла був центральною установою Церкви Світла. У ньому мешкали два посланці богів — Папа і Свята. Його ретельно охороняли найкращі з Лицарів Світла. Мало того, саме тут Церква керувала половиною людських королівств і була одним із центрів влади в людському світі.
В глибині храму знаходилася біла палата Святої, яка виглядала так, ніби в ній могли жити лише боги. Усередині кімнати стояло величезне біле ліжко. На вікнах висіли ніжні шовкові фіранки, а на підлозі лежав білий килим з ведмежої шкури. Окрім цього, кімната була зовсім порожня.
Найбільше в кімнаті привертала увагу фреска на стіні. Легенда свідчила, що фреска була викрадена з палацу Золотої династії людьми Срібної династії. Золотий король Ахенатен попросив когось вирізати її за власною пам'яттю. Фреска називалася «Об'явлення», і на ній був зображений архангел Фаросс, який дарує царю Ахенатену божественне одкровення. Свята дуже любила цю фреску, і тому вона довгий час висіла в її кімнаті.
— Господи? Господи!
— Господи!
У шовковій нічній сорочці свята Келлі підвелася з оксамитової ковдри. Її голос злякав чотирьох жінок-лицарів, що стояли на варті надворі. Всі четверо одразу ж поспішили всередину й опустилися на коліна біля її ліжка.
— Щось не так, міледі?
Всі четверо лицарів ставилися до неї з великою повагою. Келлі була Святою, нащадком Бога, в жилах якої текла божественна кров. Саме вона привела Церкву до слави й дала їй силу. Змалку виховані Церквою, ці лицарі обожнювали її, не кажучи вже про те, що вони слідували за Святою протягом багатьох років. Навіть якби Келлі попросила їх перерізати собі горло, вони б не вагалися.
Закривши обличчя руками, Келлі подивилася на них і скочила з ліжка. Вона пройшлася по своїй спальні, шукаючи щось босими ногами.
— Ви тут, Господи Фаросс? — покликала вона, блукаючи по спальні.
— Господь?
Лицарі подивилися один на одного в здивуванні й страху. Келлі була найближчою до божественності серед живих, і ніхто не наважувався сумніватися в її словах. Якщо вона так сказала, значить, це правда. Невже Бог справді щойно відвідав її покої?
Лицарі опустили голови й не наважувалися поворухнутися. Здавалося, що вся опочивальня перетворилася на святу церкву. Навіть повітря здавалося чимось божественним через Божий візит.
Келлі ще деякий час кликала, але не отримувала жодної відповіді. Тоді вона розчаровано сіла на ліжко, — Невже це був сон? — прошепотіла вона, дивлячись на фреску.
— Ні, — сказала вона, хитаючи головою, — Цього не могло бути. Я ніколи не бачу снів. До того ж сни не можуть бути настільки реалістичними, — Вона підвелася і побачила, як щось впало на землю. Це впало прямо перед одним з лицарів, і вона саме збиралася підняти його, щоб віддати Келлі.
— Не треба! — голосно вигукнула Келлі, ніби хтось щойно доторкнувся до чогось, що належало тільки їй, — Не чіпай! — Лицар занепокоєно поспішив назад.
Келлі опустилася на коліна й обережно підняла предмет. Вона зрозуміла, що це була біла маска з червоним сонячним знаком. Вона не була зроблена із золота чи заліза, але на дотик була схожа на метал. В її руках вона ледь-ледь світилася, і це було явно незвичайно.
Це була маска, яку Лю Жію виготовив, використовуючи елементи сновидінь. Для того, щоб зробити її, він використав велику кількість елементів сновидінь. Маска містила деякі з його здібностей, і лише той, хто мав його обожествлені клітини, міг активувати й використовувати її. Разом з тим, вона також була вбудована з каналом для просторових дверей, так що кожен, хто використовував її, міг зв'язатися з ним через неї.
Келлі наклала маску на обличчя. Вона одразу ж відчула, як іхор всередині неї реагує, і її сила значно зросла. Мало того, вона відчула, що отримала ще кілька здібностей.
Першою силою були ланцюги сновидінь. Через цю маску вона могла спостерігати за свідомістю будь-кого і замикати їхній розум за допомогою ланцюгів сновидінь. Вона могла навіть знищити їхню свідомість, якби забажала. Навіть чарівники та магічні звірі не могли легко заблокувати цю атаку силою свого розуму. Іншою силою була Дезінтеграція.
Одягнувши маску, струнка Келлі простягнула руку і вказала в бік кімнати. Після спалаху білого світла і гучного вибуху стіна і повітря вибухнули одночасно, і на тому місці з'явилася велика діра шириною понад десять метрів.
Вона вийшла через цей отвір і опинилася на подвір'ї. Лицарі, які стояли на колінах, широко розплющеними очима дивилися на місце події та на маску, яку носила Келлі.
— Що це за сила?
Келлі й раніше була досить сильною, але ця маска дала їй ще більше сили й зробила її жахливо сильною.
— Маска?
Вони раптом повернули голови й подивилися на фреску на стіні. Зрозумівши, що Бог на картині був у такій самій масці, всі були вражені.
— Це ж маска Бога!
— Це божественний артефакт!
Через шум сюди збігалося більше охоронців. Багато охоронців і священнослужителів поспішили до покоїв святої, коли побачили святу Келлі, яка стояла у дворі з білою маскою, на якій був знак сонця.
Було ще рано вранці. Папа щойно прокинувся і теж поспішив до спальні Келлі. Свята була найважливішою фігурою в Церкві, і хоча в Церкві було багато боротьби за владу, ніхто ніколи не наважувався зачепити Святу.
По-перше, вона була божеством, тому міцно сиділа на своєму місці. По-друге, вона була достатньо сильною, щоб ніхто не міг до неї доторкнутися. Крім того, саме завдяки її силі Церква отримала контроль над половиною людських царств. Обидві сторони залежали одна від одної у своєму виживанні. Церква ніколи не дозволила б заподіяти їй шкоду.
Нинішній Папа, Ходап, став Папою тому, що саме він знайшов Святу, і це була ще одна причина, чому він так піклувався про неї й прибув відразу ж після того, як почув про метушню в її покоях. Коли він прибув, то побачив Келлі, яка стояла на подвір'ї. Помітивши, що вона не постраждала, він полегшено зітхнув.
— Що відбувається?
Всі дивилися на десятиметрову діру у стіні й велику ділянку землі на подвір'ї, яка була перевернута. Всі присутні були налякані такою силою, і вони обернулися, щоб подивитися на Келлі.

Далі

Розділ 80 - Система божественних заклинань (1)

Розділ 80. Система божественних заклинань (1)   Остання маска, якою володіла Келлі, здивувала їх ще більше. Ходап, який добре знав історію Церкви, а також її міфи, швидко впізнав маску. Його обличчя одразу змінилося. Ходап заїкнувся, — Це, це не може бути? Свята Келлі відкрила маску. — Це Маска Його Високоповажності Фаросса. Келлі підняла божественний артефакт у повітря. Біла маска заблищала, посилаючи на світло сліпучий райдужний ореол, змушуючи всіх присутніх відвернутися з відчуттям сліпучого запаморочення. Всі присутні впали на землю. Всі, включаючи Папу, почали цілувати землю. Келлі заговорила урочисто. — Бог жаліє людство. Після моїх палких молитов Бог не тільки подарував мені свій артефакт, але й дав мені метод передачі божественних заклинань. Тільки віряни можуть оволодіти божественними заклинаннями, щоб після смерті увійти в Його Царство. Папа переживав щось неймовірне. Коли він підвівся, то навіть не міг нормально тримати посох, бо, здавалося, все його єство здригалося. — Чи можу я також скористатися цими божественними заклинаннями Бога? — запитав він вголос. Хоча Келлі не подобався Папа Ходап, чий розум постійно був наповнений брудними думками, його відданість Богу була безсумнівною. — Звичайно, адже ви — представник Бога на Землі, Папа Церкви Світла. Але для цього потрібен грандіозний ритуал і багато жертв. Хоча наші жертви — ніщо в очах Бога, Бог все одно висловив нам своє милосердя і великодушність. Тому не може бути й мови про те, щоб ми присвячували Йому менше, ніж найкраще, що в нас є. Перед очима Папи Ходапа залишилася лише ледь мерехтлива маска. Наблизившись до маски, він ніби відчув очі й присутність Бога. Папа голосно закричав. — Звичайно. Хваліть щедрість Божу. Нехай ваше Царство процвітає на землі, як і на небі. Це ваш народ. Ми оголосимо про Твоє існування світові. Очі Божі ніколи не залишали нас, і Він буде продовжувати спостерігати за людством. — Божественні заклинання можуть контролювати лише найвідданіші віряни. Нелояльні віряни будуть підсмажені до смерті у священному полум'ї, а їхні душі приречені на вічні страждання в Пеклі. Ваше Високопреосвященство, будь ласка, виберіть список ваших найвідданіших вірян, які пройдуть цей ритуал Святого Хрещення. Окрім Вас, перша група Святих Божих угодників налічуватиме дванадцять осіб. Свята Келлі знову надягла маску і пішла. Всі священнослужителі були приголомшені. Звичайні прояви сили з боку святої вже були приголомшливими. Тепер же вона виявила ще більші божественні здібності й сказала, що цими божественними заклинаннями тепер можна ділитися з іншими учнями. Кожен хотів стати одним з Дванадцяти Святих, стати справжніми Божими посланцями, істотами, які володіли силою божественних заклинань, які були набагато ближче до божественності Бога. Ці постаті могли навіть після смерті піти до Небесного Царства Божого! Свята ніколи не втручалася в політику Церкви Світла, тому Папа Ходап мав одноосібне право на список кандидатів. Кожен одразу ж почав будувати власні плани. Звістка про ритуал Святого Хрещення миттєво розлетілася звідусіль. Вона вийшла за межі самого міста Святого Сарла, на все Королівство Церкви Світла, і дійшла до всіх кардиналів, які були розкидані по різних країнах. Всі люди, які отримали цю новину, почали поспішати назад до Святого міста Сарл, щоб позмагатися за посади кандидатів. Всі знали, що ці дванадцять осіб у майбутньому будуть володіти справжньою владою Церкви, діючи у вищому ешелоні Церкви Світла. Без титулу Посланця Божого, як інакше можна було довести свою побожність і близькість до Бога? Всі найвищі духовні особи Церкви, незалежно від того, як далеко вони були розкидані або наскільки важливими були їхні справи, кинули свої справи й попрямували до Святого Сарла, їхали й вдень, і вночі. Хоча багато людей в Церкві хотіли приховати цю новину, спроба зробити це була абсолютно марною. Хоча дата обряду Святого Хрещення ще не була призначена, конкурс кандидатів вже був у самому розпалі. Запізнення на один день означало повне виключення з-поміж кандидатів. Врешті-решт, Папа Ходап призначив офіційний день обряду Святого Хрещення на день через три місяці. Це був перший день нового року, а також день, коли, за переказами, богиня світла Марія створила світ. У цей час уся Церква перебувала в муках святкувань, а місто Святий Сарл входило у свій найнапруженіший день року. Папа Ходап також запросив правителів різних великих людських королівств на святкування до Святого міста Сарл. Він зробив це, щоб налагодити тісніші дипломатичні стосунки з цими країнами, а також продемонструвати могутність і вплив Церкви Світла. Це також продемонструвало б, що теократія Церкви Світла була законно визнана Богом. У міру того, як новина про Ритуал Святого Хрещення поширювалася за кордоном, чутка про те, що Свята Келлі отримала божественний артефакт, також досягла вух багатьох людських народів. Все людство було шоковане тим, що Свята Келлі отримала божественний артефакт маски Фаросса. Ця маска мала великий вплив, оскільки її поширювала через легенди Церква Світла. Всі статуї Фаросса носили цю маску. Це був божественний артефакт, який завжди супроводжував Бога, а тепер ним володіла Церква Світла. Хто б міг подумати, наскільки сильною може бути її сила! Спочатку Свята Келлі вже була постаттю, яка вселяла страх у серця правителів людських королівств. Наскільки ж могутньою була Свята тепер? Наскільки страшною була б Церква Світла після ритуалу Святого Хрещення, якби вона стала ще могутнішою? Чи залишилося б у людських царствах місце для виживання? Всі первісні норми права і методи виживання можуть бути зруйновані ритуалом Святого Хрещення. З усіма цими питаннями в голові у кожного, Ритуал Святого Хрещення цього року стосується не лише Церкви Світла, але й безпосередньо вплине на баланс сил усіх людських царств. В одному випадку, коли свідомість про Ритуал Святого Хрещення поширилася, всі людські царства почали діяти в тіні. Руні, який перебував у столиці королівства Роза д'Оро, щойно став королем. Він підтвердив, що наступного року прийме хрещення у Святому місті Сарл, де також пройде ритуал коронації, щоб підтвердити, що він є вірянином Церкви Світла і посланцем Божим. Але перед хрещенням він отримав ще одне запрошення від Церкви Світла. Кардинал, який був відряджений до Королівства Рози д'Оро, особисто прибув, щоб запросити Руні на святкування Нового року та ритуал Святого Хрещення в місті Святого Сарла, разом з усіма іншими правителями людських королівств та їхніми послами, включаючи імператора Критської імперії, імператора імперії Батько та монарха з династії Тутенів. На цей день була перенесена і первісна церемонія коронації. Кардинал вважав, що це була велика послуга, надана Руні Церквою Світла, дозволити провести церемонію його коронації в той же день, що і ритуал, який мав такий інтимний зв'язок з Богом. Це була найвища честь. Проте Руні також відчував слабке відчуття тривоги. У його крові текла кров Бога Моря. Чи справді це було б нормально — взяти участь у ритуалі Святого Хрещення Церкви Світла? Однак він не міг відмовитися. Нинішній Руні не міг протистояти силі Церкви Світла. Крім того, це була його власна церемонія коронації, яка зміцнила б його становище в Королівстві Рози д'Оро, владний крок, який заспокоїв би стурбовану знать всередині його Королівства.

Читати


Відгуки

Наразі відгуки до цього розділу відсутні!

Зареєструйтеся або увійдіть, аби лишити Ваш коментар!