Розділ 406. Богиня долі
 

Наташа довго думала про це, ніби підраховувала можливості за допомогою сили Дочки Долі й всього світу.
Лю Жію не поспішав. Хоча він і вважав, що Наташа навряд чи впорається, але людська мудрість безмежна. Повинен же бути час, коли вони зможуть здивувати Лю Жію, здійснивши несподіване.
Пройшло чимало часу, поки сонце не сіло на вершині пагорба, але Наташа нарешті байдуже подивилася на Лю Жію і сказала, — Я здаюся!
— Не спробуєш, перш ніж здаватися? — Поки Лю Жію чекав, він сидів на килимку біля старовинної доріжки, спершись на нього, і дивився на захід сонця за храмом над пустелею.
— Тому що це сам по собі парадокс. Навіть якщо я заплутаю всіх людей, включно з богами, у павутиння долі, існування Богині Долі є найбільшим руйнівником жорсткої системи долі. Якщо тільки я не відмовлюся від свідомості й особистості й не стану спостерігачем долі! — Наташа не зрушила з місця ні на дюйм. Вона сиділа, як статуя. Вона ніколи не зрушила б з місця без крайньої необхідності.
Наташа подивилася на Лю Жію і сказала, — І навіть якщо я досягну успіху, це не те, чого ти хотів. Ти хотів дослідити сутність долі, істину причинності. Ти не хотів бачити власний жир, ти хотів розбити його в момент, коли його побачиш, і водночас бути його господарем.
Лю Жію подивився на Наташу і сказав, — Отже, ти вже володієш власною волею, а не тільки світовою свідомістю!
Наташа не заперечувала. — Отже, я — Наташа, а не Марія!
— Тоді ти богиня долі, яка не може керувати власною долею! — пожартував Лю Жію.
— Іноді бачити власну долю — це жахливо! Без долі, яку не можна змінити, світ був би таким чудовим!
— Можливо, долі не судилося залишатися незмінною, можливо, доля — це лише дороговказ для кожного, щоб побачити можливості свого майбутнього, а потім він може вибрати, як розвиватися в бажаному напрямку! Можливо, саме тому я і стала Дочкою Долі, це теж вибір і бажання всіх живих істот! — сказала Наташа, і в її очах засяяв божественний блиск.
— Молитва кожного, хто звертається до долі, це надія на добрі зміни. Ті, хто моляться і вірять в Мене, не хочуть бачити свою приречену долю, а хочуть змінити свою долю.
Здавалося, що саме завдяки підказкам Лю Жію її мислення було спрямоване на те, що він сподівався, що вона поступово зрозуміє. І ось, нарешті, вона заговорила.
Лю Жію бачив, як від Наташиного тіла випромінюється все більше і більше сяйва, а павутиння долі, що щільно вкривало небо над Містом Просвітлення, було повністю розірвано і розірвано. Ті віряни в долю, які раніше були схожі на маріонеток, боролися і виривалися з якихось пут.
Спочатку місто було схоже на місто-маріонетку, застигле і мляве місто-пустелю. Раптом воно ніби засяяло новим сяйвом.
Блиск, що символізував долю, сяяв на Наташі, Дочці Долі, і це сяйво розсіювалося й освітлювало весь Храм Долі.
У нічному небі над Містом Просвітлення можна було побачити світні плями й нитки, що витікали з Храму Долі, подібно до світлячків, які заповнювали Місто Пустелі. Це було прекрасно, сповнене надії та життєвої сили.
Божественна Тінь Богині Долі потроху підіймалася з храму. Божественна Тінь піднялася на тисячі метрів у хмари, її було видно за тисячі миль, і здавалося, що вона може безпосередньо торкатися зірок на небі.
Люди в Місті Просвітлення ще не заснули. Багато людей вийшли зі своїх домівок слідом за світлячками й Божественною тінню на вулицю, одразу побачивши шокуюче видовище.
Сотні, тисячі, десятки тисяч людей вибігли на вулицю. Після цього десятки тисяч, понад 300 000 людей в місті Просвітлення вийшли й подивилися в бік Храму Долі. Світло і тіні богині були таємничими. Серед блиску таємничого Світла Долі заплутувався ілюзорний і туманний образ богині, все тіло сховане в неоднозначних темних шатах, обличчя Богині Долі приховане вуаллю, подібною до самої незбагненної долі.
— Богиня Долі... вознеслася? — Худорлявий, жовтошкірий старець у найблагороднішому чорному вбранні Храму Долі вийшов зі свого будинку і в одну мить став на коліна до землі.
— Істинний Бог, в якого ми віримо! Ти справді відповідаєш на наші молитви? — запитала домогосподарка, зібравши всю свою сім'ю, щоб зрадіти, побачивши Богиню Долі. Це були бідні люди з королівства Мору, що на північ від Батько. Не маючи змоги пережити банкрутство, вони прийшли до міста під проводом Богині Долі, і це змінило долю їхньої родини.
— Дивіться! Це Бог! Це справді Бог! — Дитина Батька мала темнішу шкіру, а його брат стояв на даху парової машини з молодшою сестрою і молодшим братом на руках, дивлячись у бік храму Долі вдалині, збуджено вигукуючи.
Його молодша сестра на руках сказала, — Це Богиня Долі!
— Це Богиня Долі, яка приносить нам удачу!
— Богиня Долі, яка врятувала нашу сім'ю! Я приношу тобі нашу найпобожнішу віру і сподіваюся, що ти зможеш благословити нас і моїх дітей назавжди!
— Богине Долі, будь ласка, позбав мене від моїх страждань і врятуй мене від мого горя!
У цю мить Наташа почула голоси й сердечні побажання кожного. Це були бажання всіх живих істот у світі. Вона подивилася на Лю Жію.
— Може, це і є доля, це... це і є справжня Богиня Долі!
На вершині неба, над хмарами, здавалося, відбувався незвичайний рух, ніби весь світ закликав до приходу останнього бога. Світ прагнув, щоб вона стала богом.
Всі зірки й зоряні царства з'явилися на небі одночасно, так само, як тоді, коли виникла Божественна Система і коли вперше була відкрита модель Світового Дерева. Тоді своєрідна поява всіх зірок символізувала початок, а їхня теперішня поява — кінець. Вони символізували досконалість Божественної Системи.
— Зірки, так багато зірок, великі зірки! — У дирижаблі, що летів над хмарами, маленька дівчинка виглянула в ілюмінатор і голосно закричала, одразу розбудивши сплячих пасажирів.
Її батько протер очі й недовірливо сказав, — Це не зірка, це бог! Це Зоряне Королівство!
На вершині Святе місто Сарл Храм Світла виглядав так, ніби був побудований над хмарами. Нинішній Первосвященник Храму Світла подивився на Божественне Царство і запитав, — Що станеться цього разу?
— Цікаво, добре це чи погано!
Кожен священнослужитель, цар, вельможа чи звичайна людина в усьому світі, здавалося, здогадувався, що у світі відбувається щось важливе.
Божественна особистість Бога Прогнозу і Майбутнього, також відома як божественна особистість Богині Долі, впала з зірки й перетворилася на найяскравіше світло, вона була подібна до метеора, що падає зі скелі, прагнучи зустріти свого господаря.
Коли божественна особистість Богині Долі падала вниз, вона потрапляла в тіло Наташі, як палаючий вогонь. Божественне тіло Наташі зазнало величезних змін. Її шати затанцювали й пронеслися над містом, миттєво розсіявши величезний спалах, який розлетівся по всьому місту.
Багато людей в місті Просвітлення, посеред палаючого блиску, стали кліриками Наташі й прийняли божественне насіння Богині Долі.
Чорна мантія і чорна пряжа, що символізували таємничу природу Наташі, поступово вицвіли, а мантія потроху побіліла. Він перетворився на привітний і яскравий колір. Її таємнича і невловима аура перетворилася на ауру надії і тепла.
Завіса, що приховувала її обличчя, також поступово зникала. Відкрилося прекрасне і ніжне обличчя, а також очі кольору чистого блакитного неба. Всі побачили обличчя Богині Долі.
У цю мить усі в Місті Просвітлення шалено підстрибували й сміялися. Вони вітали богиню, вигукуючи її святе ім'я і молячись їй.
— Я побачила обличчя Богині Долі, і я подивилася прямо на свою власну долю!
— Удача була прихильною до нас!
— Богиня любить нас усіх!
Місто було яскраво освітлене. Багато людей дістали свої алхімічні парові лампи й розмахували ними на дахах. Здавалося, що все місто перетворилося на зоряне небо на землі. Лампи й свічки міріадів родин зібралися в одному місці, і це було схоже на Чумацький Шлях.
Богиня була у прекрасному білому вбранні, і з таємничою посмішкою промовила, — Доля у ваших руках!
Відразу після цього з'явилися божественні сходи, що вели до Зоряного царства, і Богиня Долі пішла по них, підіймаючись до хмар, щоб увійти в Зоряне Царство.
Коли Лю Жію побачив, як останній Бог підіймається на свій трон, він зрозумів, що останній шматочок пазлу Божественної Системи нарешті склався, і що світ Марії і він сам зіткнеться з найбільшими змінами в результаті.

Далі

Розділ 407 - Творець (I)

Розділ 407. Творець (I)   Сімнадцять Зоряних Царств одночасно з'явилися на нічному небі. Павутиння божественної сили безперервно перепліталося і простягалося вздовж стіни, виринаючи з темряви. Земля, небо, майстри, смертні, тварини й навіть пекло з душами, що перебували в ньому, були раптово з'єднані з цією величезною мережею богів. Сімнадцять зоряних царств і богів підтримували все, утворюючи наріжний камінь світу. Якби хтось подивився на Світ Марії в той момент ззовні, то йому здалося б, що в його глибині магічним чином з'явилися величезні світла і тіні Світового Дерева. Його найвищі гілки та листя пронизували небо, зоряні королівства та стіну. Величезне коріння спускалося глибоко в пекло і торкалося самої суті реінкарнації. Кожна людина, кожна істота, навіть неживі форми й боги були на цьому дереві, пов'язані з ним. Світове Дерево, яке спочатку існувало як шаблон для світу і створило його, тепер виростало зі Світу Марії. Наріжний камінь світу, який слугував Зоряним Королівствам як його серцевина, розквітнув блискучим і променистим світлом. На ньому з'явилося палюче світло божественності й самої божественної особистості. — Світло, сонце, смерть! — Зоряне Царство вивело сонце на небо. Місяць і сонце, мережевий господар Божественного Царства, з'явилися одночасно. У той же час з-під землі з'явилося Зоряне Царство Смерті, яке уособлювало смерть і пекло. З трьох найбільших світових релігій і царств віри з'явилася незліченна кількість вірян, які стали на коліна і молилися своїм богам. — Чотири пори року, Ніч, Океан, Машини, Майстер, Земля, Буря, Час! — Кожна церква та її послідовники підіймали очі догори, щоб побачити своїх богів. Люди, орки, напіворки, ельфи, сахагіни чи магічні звірі — всі вони могли знайти Зоряне Королівство, в яке вірили. — Бог Цивілізації та Мудрості! Бога Комерції та Торгівлі! Бога історії та раси! — Велика кількість вірян у Шумерському царстві махали руками до неба і раділи. Колосальна фігура Френка з'явилася на площі Трьох Богів Цивілізації в Нії, тримаючи високо вгору Грифель Цивілізації. Здавалося, що грифельна дошка перегукується з голосами людей у Зоряних Королівствах нагорі. На вершині величезної Вежі Чарівних Кристалів Альви сидів найбільший Чарівний Кристал у світі. Тієї ж миті він почав випромінювати сліпучий блиск мана-світла. Все місто Нія було осяяне цим сяйвом, і місто стало схожим на якийсь сон. Чаклуни на вежі молилися до Альви, Бога Магічного Кристалу, і той винагородив їх магічними кристалами. Навіть вночі до Великої бібліотеки Вільберта входило і виходило багато науковців, студентів та професіоналів. Раптом на сходах зупинилася велика кількість професіоналів у наукових мантіях. — Бог космосу і досліджень! Бог Бажання і Молитви! — Хто останній? Я ніколи його не бачив! Це схоже на око! — Все більше людей дивилися на приголомшливе сяйво наріжних каменів світу. Хоча вони не розуміли, що відбувається, вони помітили там бога, якого ніколи раніше не бачили. — Це Доля. Я бачив його, коли відвідував місцевість Батько. Це символ Богині Долі! Віра, яка існує тільки в пустелі, віра з дуже віддаленої і маленької місцевості. Несподівано, але за цим стоїть Істинний Бог! — Вчений з Великої бібліотеки Вілберта відразу ж розпізнав його. Перед високоосвіченими вченими стояло завдання записати кожну расу у світі, а також історію та вірування, що стоять за ними. Завдяки цьому у них з'явилася найбільша бібліотека у світі — Велика бібліотека Вільберта. Бібліотека належала Вільберту, Богу історії та раси. Блискуче світло божественної сили охопило весь світ і поглинуло весь світ. Небесний господар мережі Божественного Царства, величезний сріблястий місяць, вже сягнув верхівки Світового Дерева. Мережевий хост Божественного Царства контролював увесь світ і записував усе, від його зародження до сьогодення, кожна ознака життя, народження і смерті були записані в мережевому хості Божественного Царства. Там можна було знайти модифікацію кожного правила, домовленості богів і початкові дані про світ. Кожна частинка світу, кожен окремий бог та їхня сила походили звідти. Вона об'єднувала всі лінії божественних сил, а контролювала і керувала Мережею Божественного Царства Богиня Світла Келлі. Усі плавучі острови, які спочатку кружляли посеред Мережі Божественного Царства, розійшлися і злилися зі своїми Зоряними Царствами та тілами своїх богів відповідно. Кожен з божественних престолів уособлював владу своїх богів і їхню владу в Мережевому вузлі Божественного Царства. На небі Царства Світла залишилося тільки два божественних престоли: один уособлював Богиню Світла, а інший — божественний трон Творця! В цю мить порожній божественний трон Творця несподівано засяяв яскравим сяйвом. Стовп світла пронизав небо і побіг по всьому Царству Світла, пройшовши крізь усе, що було в ньому. Біле сяйво огорнуло весь світ. Дзень!~ Всі правила, які тримали весь світ у русі, зупинилися. Навіть річка часу зупинилася, більше не текла. Дощова вода не падала, вона завмерла в повітрі. Світло не поширювалося, а форми життя втратили здатність діяти й мислити. У первісному, величному і процвітаючому світі незліченна кількість істот з різних рас одночасно застрягли у стопкадрі. Весь світ перетворився на нерухому картину. Це було схоже на величезний епічний фільм, і хтось раптом натиснув на кнопку паузи. Келлі подивилася на божественний трон навпроти неї і побачила, що один зі стовпів світла, Божественна Тінь, який зірвався з неба, конденсується. Це було чудове видовище. Здавалося, що ні Царство Світла, ні навіть цілий світ не у змозі його вмістити. — Господи, ти нарешті повернувся до свого царства! — Келлі подивилася на знайому постать навпроти неї так, ніби з нетерпінням чекала на нього. Лю Жію сидів на вершині Божественного Царства, яке належало Творцеві. Він відчував силу богів і межі влади, яку мережевий господар Божественного Царства мав над світом. Однак першою дією Лю Жію було віддати наказ Мережевому господареві Божественного Царства, Гайї. — Скасувати повноваження мережевого адміністратора Божественного Королівства! Гайя! Передай мені владу над Зоряним Королівством і дані мережевого хоста світу! — Підтверджуючи межі влади! Від верховної влади Творця! — Несподівано пролунав роботизований голос Гайї, Мережевого Господаря Божественного Царства. — Прийняти... прийняти... наказ! — У момент виконання останнього наказу Гайя не знала чому, але вона зупинилася. Гайя, яка не повинна була мати жодних емоцій чи почуттів, здавалося, відчула свою неминучу загибель. Весь Срібний Місяць зазнав величезних коливань. Вторинний мозок первісного мережевого господаря Божественного Царства, Гайї, в одну мить зруйнувався. Він перетворився на незліченні біти даних і рун, коли злився з Царством Світла. У Царстві Світла, під божественним троном, можна було побачити величезне Царство Небесне. У ньому було кілька величезних божественних міст, святі, які піднялися в Царство Світла тисячі років тому, і ангел з білими крилами, який випромінював святе світло. Піднявши очі вгору, вони побачили божественний трон Творця і Його Божественну Тінь. У ту ж мить з мережевого хоста Божественного Царства вийшла щільна і змістовна хмара даних і рун, що заповнила собою все Царство Світла. Вона заповнила все Царство Світла і, злившись у світловий стовп, влилася в божественне тіло Творця. Початковий мережевий хост Божественного Царства і світ, який створив Лю Жію, запозичили силу з сувою живопису. Лю Жію не мав божественної сили Творця або сили сімнадцяти богів, тому замість того, щоб їхня божественна сила була дарована Лю Жію, їхня сила насправді була дарована сувоєм живопису. Лю Жію справді піднявся на божественний трон Творця і став справжнім творцем. Лю Жію отримував увесь світ від сили сувою живопису. Мережевий хост Божественного Царства, який був розроблений Лю Жію для управління суверенною силою його творіння, більше не був потрібен. Гайя потроху вимирала, передаючи йому дані про світ.

Читати


Відгуки

Наразі відгуки до цього розділу відсутні!

Зареєструйтеся або увійдіть, аби лишити Ваш коментар!